DICOTOMÍAS DEL BAILE


"I potser al final, sacsejar..."


jueves, 9 de septiembre de 2010

Aviso para navegantes extenso



Tic-tac, tic-tac; el temps passa i l'hora de començar aquest viatge compartit ja ha arribat. Potser és un començament accidentat, vols atardats i terminals mal indicades, però finalment acabem 5 Malvalocas muntades a subway en direcció casa.
- Bé, és un barri de negres... Ho dic perquè no us sorprengueu gaire...

Parada nova i canvi de l'habitual espetarrant Sol a un plugim que va agafant força. Busquem la casa, unes més de pressa i les altres més lentes, cadascú al seu pas. Pugem les escales i piquem al timbre. Una noia amb un somriure ens dóna la benvinguda mentre pregunta per Who is Gemma?. Entrem a la casa bonica i del terror (masses armaris encastatsper tan poca gent).
Mini presentació de l'espai i dels restaurants i deliveries del voltant. Decidim donar un petit vol per aguantar la son fins a les 10PM i per buscar alguna cosa per menjar.
Una mica fosc, una mica mullat, una mica humit, una mica hostil. Res del que veiem ens acaba de convèncer: un lloc de menjar preparat caribeny, un lloc amb llum florescent de sandwiches i un colmado amb una rotllana d'homes asseguts al terra.
- Què fem?
- Mirem el caribeny.
Finalment ens decidim (o no) per un pollastre a l'ast, mongetes verdes i arròs "marró". Angelitos, sorteig de llits, petó de bona nit i demà serà un dia millor.

El següent dia, per donar un contrast, comencem pel Manhattan més luxós: Madison Ave. Anem baixant i creuant Park Ave fins arribar a 5th Ave.
- La Quinta Avenida i alló d'allà el principi del Park Central.
Baixem, baixem, baixem. Ens trobem aparadors amb maniquins del revés. Ens hi fem una foto Malvaloca. Baixem, baixem, baixem. Saint Patrick's Church i el Rockefeller's Center. Ens hi fem una foto Malvaloca.

Baixem, baixem, baixem. Arribem a Time Square: la plaça del Temps. Ens hi fem vàries fotos Malvalocas i ens quedem al·lucinades una estoneta.



Es posa a ploure i busquem un lloc on menjar. Restaurants, pubs... SUSHI! Una sopeta fa entrar caloreta dins nostre i les faves de soja acaben de donar-nos energia. Tres tallats freds i dos tes bullint al edifici amb els ascensors més ràpids: teràpia de xoc... Cap al MET hi falta gent! Però de camí s'enceta una conversa interessant. Ens asseiem a les escales del museu i parlem. Els silencis arriben, les mirades brillants...
- Què? Entrem?
Entrem i donem 5 dollars a canvi de l'entrada més original: una xapeta. Món egipci... ens separem. Món medieval. Renaixement. Port Aventura, però l'Ana s'encurioseix per les canyes de bambú d'un cartell. Pugem fins al terrat on una casa de bambú està essent muntada per un noi asiàtic molt... interessant. També ens hi fem alguna foto com si fos un desert.

Passem pel supermercat i preparem el sopar del segon dia. Sopem, xerrem, volem anar a un bar i acabem a casa amb un vi Foodbare. Angelitos, sorteig de llits i petó de bona nit. (L'Ana té un altre cop l'individual).

Matí següent: plou més que el dia anterior. Anem a buscar entrades pel musical: Billy Elliot és el que hem descidit. 5 entrades + 30% de descompte + 0 minuts de cua = 5 somriures. Segueix plovent. Acabem amb 5 paraigües: dos verds, dos granates i un vermell. Ens prenem alguna cosa calenta al bar on treballa un cuiner mexicà. Corte Inglés a l'americana i tendes de roba negra a Brooklyn. Marató de sabates de taló i són les 4PM!!

Dinem i sortim pitant. Arribem una hora abans, però ho aprofitem per veure Time Square de vespre tot prenent un smoothie o suc.

Ara sí! Entrem a l'espectacle. No es poden fer fotos, ens queda molt clar! I el show comença. Text en escocès, riures, balls, cançons amb algun gall, nens i nenes professionals. Un libertango amagat i un passeillo abandonant cadires. Enrabiades, canya i energia. Acaba i sense saber-ho han passat 3 hores!! Anem a buscar el metro i un home canta una cançó bonica. Sopar amb el Chicles a un lloc on de postres donen carquinyolis... Algunes agafen un taxi amb un taxista que no para de riure's. La Sílvia se l'escolta.

Esmorzar a les 12 a un jardinet interior que sembla ser objectiu de tots els raigs solars: truita de 3 ous amb el que sigui i patates fregides. Te o cafè. Tot triga molt, però la noia promet que només queden 2 minuts.
SOHO, bootiiiigueees i Chinatown. Un lloc de menja italià dóna l'energia per atravessar el pont de Brooklyn.

A casa la Gemma està fent el sopar!: amanida de mongeta tendra. L'Alba i l'Ana van en busca d'un vi i en tornar seguim xerrant, i xerrant.
- I voleu ara disfressar-vos?
Per majoria es decideix que no. Angelitos, sorteig de llits i petó de bona nit. (L'Ana ja s'ha fet seu el llit individiual)

L'endemà divendres fa un Sol impressionant, com ahir. Esmorzem i ens llancem al carrer. Avui toca Empire State, apropar-se una mica a la visita d'ocell... Sortim del metro de sota el Chrystler bulding.
- És? No és? Sí, és!
Caminant, caminant passem per davant i dins la Central Terminal Station. Cadascú busca el seu símbol de l'horòscop al cel de l'estació i sortim cap al carrer. Un home dóna diaris free. La Gemma vol ensenyar el lavabo públic amb floretes fresques i música clàssica del Bryant Park. Avui no hi ha música, però sí floretes fresques. L'Ana es queda descansant al parc i en busca d'un lloc on fer fotocòpies, a banda de una cabina de telèfon.

L'Alba, l'Anna, la Sílvia i la Gemma segueixen el camí fins al cim novayorkí. Hi ha obres, l'Alba grava i la Gemma vigila que no s'ensopegui distreta. Cauen gotes d'aigua i no sabem d'on. Un home vestit de groc ens proposa un tiquet que et fa saltar la suposada fila de 1'30'' a canvi de $42. Res, ja sabem com distreure'ns. Escales mecàniques i una sala recorreguda per un cuc humà que no para de recargolar-se en ell mateix. Hem d'endevinar qui estem imitant; complicat si la fila va movent-se. Millor jugar al joc dels personatges. Ens revisen, comprem el tiquets i finalment pugem pel primer ascensor. No sembla que es mogui. Una altra cua, lavabos i finalment pugem els últims pisos a peu; l'Alba ja ha complert amb la seva promesa. Sortim al mirador amb les vistes de New York enrreixades. Tota la gent s'aglutina a la vora amb càmeres en les mans. Vista cap al nord de l'illa: l'immens Central Park ara es fa més abastable. La riuada de taxis ja no sembla tan frenètica. Vistes cap a l'oest: el riu Hudson i New Jersey. L'ombra de l'edifici fa que faci fred i que no hi hagi tanta gent. Vista al sud: les places de Madison Square i Union Square estan lligades per Brodway Street. El Financial District al fons i una Statue of Liberty decebedora. Cap a l'est: els ponts de Williamsburg, Manhattan i Brooklyn. Baixem i arribem tard al parc on l'Ana ens espera escoltant música sortida d'un piano verd. Busquem un Kinko's amagat. Anem cap al Chelsea Market amb una gana impressionant i amb $10 cadascú busca un dinar. High Line Park a les 3PM menjant a un banc i prenent el Sol. La Gemma se'n va cap al MoMA i les altres passegen per Chelsea. Després van al MoMA.

Ens retrovem per instint de Malvaloca: sense trucades ni missatges ni mails al barri de Williansburg. Entrem a un bar on ens demanen el carnet d'identitat, ens asseiem a una taula que fa cantonada apretades i demanem: 4 gintònics i 2 vins. Parlem i més tard la música d'un Dj comença a sonar. Els gintònics estan massa forts i soda o "aigua carbonatada" pot ajudar a fer-los tirar avall. La Gemma i el Douglas s'aixequen i ballen com dos idiotes... Cauen, dues vegades. Mentrestant a la taula hi ha un intercanvi de cultures i costums foresters, però sense acabar-se d'entendre. Sortim i cadascú torna cap a casa; algunes en taxi, altres en metro.

Següent dia, matí brillant. Diferents opcions per descobrir el Central Park: bici o a peu.

Anna i Sílvia meravellades per una serp, Ana i Alba escapant de la serp i Gemma a casa descansant. Retrobament esglaonat. Sopem i el nostre particular carnaval comença. Faldilles, legins, monos, samarretes, monyos, cintes, base, coloret, llapis d'ulls, rimmel i pintallavis vermell. Les sabates de taló, més tard, més còmde. Fotos, fotos i fotos.





- Què fem? On anem?
Som tant valentes que agafem el metro, però no qualsevol: l'únic metro on hi ha pollos. Els nostres genolls i peus junts fan veure que tenim molta classe, tot i que les bosses del súper amb les sabates ho posen en dubte. Arribem a Time Square de nit.La pantalla de 21 forever ens retorna l'imatge de cinc boges. L'Anna i la Gemma voten perquè algunes schools tinguin diners en el proper curs. Un home demana una fotografia a l'Anna tirada per la seva dona i filla. Algunes es treuen les sabetes.

Baixem, baixem, de la 42th fins la 28th on finalment agafem el metro! Buscant una mica, aconseguim trobar Smalls. Escoltem un grup de jazz i som testimonis de les ganes de les noves generacions de músics i músiques. S'acaba el show i agafem un taxi on hi cabem totes 5. Condueix especialment malament, però acabem arribant a casa. Angelitos, "sorteig" de llits i petó de bona nit.

El dia següent segueix acompanyant-nos el Sol. Esmorzem i agafem al metro parada Lafayette Ave. Entrem al Brooklyn Flea Market. L'antic banc està ple per tendes de roba de segona mà, gelats, mapes, claus, antiguitats, quadres, anells originals, plumes, joies de vinil, mocadors i uns sabons concentrats. Sortim i una nena amb ulleres de Sol negres, shorts i botes es deixa fotografiar fent hula-hop pujada sobre una roca.

Anem a Wiliansburg a menjar una hamburguesa a un bar amb un lavabo especial. Fem una imprecindible migdiada a la gespa del McCarren Park. Ens aixequem i per despertar-nos agafem cafè i te freds.

Ens passegem pel barri i finalment anem a la vora del riu sense fer ni un minut de cua. Fotos Malvalocas precioses i cap a veure com se'n va el Sol.

Petit conflicte econòmic que la flor del cul de la Gemma no pot solucionar. Finalment arribem al Brooklyn Bridge Park quan ja s'ha fet de nit, tot i que una llum d'un blau intens encara recobreix el cel. Fotos Malvalocas per excel·lència.



Tornem a casa a passar l'última nit de New York. Un sopar tranquil amb vi, conversa relaxant. Angelitos, últim sorteig de llits i petó de bona nit.

Recollir i últim matí compartit gaudint d'un esmorzar-dinar a la terrassa d'un bar-restaurant del barri. L'Alba i l'Anna se'n van amb les maletes i l'Anna, la Sílvia i la Gemma les miren assegudes a les escales de nostra particular brownstone de Brooklyn de l'estiu 2010.

2 comentarios: